Iets vragen of melden?

Hoe werkt stilzwijgende verlenging van mijn telefoon-, internet-, of televisieabonnement?

De meeste mensen sluiten een abonnement voor telefonie, internet of televisie af voor één of twee jaar. Zegt u dit abonnement na afloop niet op? Dan verlengt de aanbieder uw contract automatisch. U krijgt hier meestal geen bericht van. Dit wordt een stilzwijgende verlenging genoemd. Dit mag uw aanbieder doen, zolang dit in de algemene voorwaarden staat. U hebt dan een contract voor onbepaalde tijd. Dit betekent dat u kunt opzeggen wanneer u wilt.

Kan ik op elk moment opzeggen na een stilzwijgende verlenging?

Is uw abonnement voor telefonie, internet of televisie stilzwijgend verlengd? En wilt u overstappen? Dan mag u uw abonnement opzeggen wanneer u wilt. Er geldt dan voor u een opzegtermijn van maximaal één maand. Die maand gaat direct lopen op de dag dat u uw contract opzegt.

Let op, deze regel geldt alleen als uw abonnement stilzwijgend is verlengd. En niet als u contact hebt gehad met uw aanbieder over de verlenging en weer instemt met een nieuw abonnement. Vaak spreekt u dan weer opnieuw een looptijd af voor uw abonnement.

Gelden deze regels ook voor andere abonnementen dan die voor telefonie, internet en/of televisie?

De maand opzegtermijn voor contracten die stilzwijgend verlengd zijn, geldt voor telefonie-, internet- en televisiediensten. En ook voor een heleboel andere abonnementen. Bijvoorbeeld een abonnement op een sportschool. Maar voor abonnementen op bijvoorbeeld tijdschriften zijn de regels anders. Wilt u weten welke regels voor  andere abonnementen gelden? Klik dan op onderstaande link.

Ik heb een klacht over de opzegtermijn

Wilt u uw contract opzeggen? En geeft de aanbieder u een langere opzegtermijn dan één maand? Dien dan uw klacht in bij ConsuWijzer.

Iets vragen of melden?

We zijn bereikbaar op werkdagen tussen 08:30 en 17:30 uur

Het is momenteel erg druk. Wilt u snel antwoord op uw vraag? App of bel ons.

Bel ons

088 0 70 70 70

Mail ons

Ik wil iets vragen

Ik wil iets melden

Reactie binnen 6 werkdagen

App ons

06 52 52 70 06

Reactie binnen een uur

Over appen met ConsuWijzer