Hoe werkt stilzwijgende verlenging van mijn telefoon-, internet-, of televisieabonnement?

Stilzwijgende verlenging

De meeste mensen sluiten een abonnement voor telefonie, internet of televisie af voor één of twee jaar. Zegt u dit abonnement na afloop niet op? Dan verlengt de aanbieder uw contract automatisch. Dit wordt een stilzwijgende verlenging genoemd. Hiermee voorkomt uw aanbieder dat u opeens geen internet, telefonie of televisie meer kunt gebruiken. Dit mag uw aanbieder doen. U hebt dan een contract voor onbepaalde tijd. Dit betekent dat u kunt opzeggen wanneer u wilt.

Uw rechten

Is uw abonnement voor telefonie, internet of televisie stilzwijgend verlengd? En wilt u overstappen? Dan mag u uw abonnement opzeggen wanneer u wilt. Er geldt dan voor u een opzegtermijn van maximaal één maand. Die maand gaat direct lopen op de dag dat u uw contract opzegt.

Let op, deze regel geldt niet als:

  • U zelf hebt ingestemd met een verlenging of vernieuwing van uw abonnement. Want uw verlenging is dan niet stilzwijgend;

Alleen telecomabonnementen

De maand opzegtermijn voor contracten die stilzwijgend verlengd zijn, geldt alleen voor telefonie-, internet- en televisiediensten. Voor abonnementen voor bijvoorbeeld tijdschriften zijn de regels anders. Wilt u weten welke regels voor deze abonnementen gelden? Klik dan op onderstaande link.

Ik heb een klacht over de opzegtermijn

Wilt u uw contract opzeggen? En geeft de aanbieder u een langere opzegtermijn dan één maand? Dien dan uw klacht in bij ConsuWijzer.

Forward

ConsuWijzer-karakter met contract