Met hulp van ConsuWijzer is mijn hoge energierekening verklaard en aangepast

Met hulp van ConsuWijzer is mijn hoge energierekening verklaard en aangepast

Marco:

'Het was in maart 2010, dat ik een energierekening ontving waarvan ik tegen het plafond vloog. We moesten 2000 Euro bijbetalen! Plus een verhoging van ons maandelijkse voorschotbedrag! De reden hiervoor was dat er in het piektarief veel meer energie was verbruikt dan in de voorgaande jaren.

Wat kon er aan de hand zijn? Bij de buren was een hennepkwekerij opgerold, hadden zij misschien illegaal stroom afgetapt? Ik besloot om ons energiebedrijf te bellen over dat de rekening nogal vreemd was. En dat ik aan het uitzoeken was wat de oorzaak kon zijn. Bij het energiebedrijf werd direct een betalingsregeling voorgesteld. Maar daar voelde ik nog niet zoveel voor. Want volgens mij klopte de rekening niet.

Na een belrondje hennepteam en ConsuWijzer wist ik wat te doen. Dat de buren hadden afgetapt, was niet erg waarschijnlijk. Ik moest de energiemeter maar eens na laten kijken. Hierover heb ik een brief geschreven naar ons energiebedrijf, op aanraden van ConsuWijzer.

Dit vond ik het lastigst, wie heeft er nu zin om een brief te schrijven? Maar ik was blij met het voorbeeld op ConsuWijzer, dat gaf wat houvast.

De energiemeter werd binnen twee weken opgehaald en vervangen door een nieuw exemplaar. Het bleek echt een ouwetje te zijn, zei de monteur. Een maand later had ik de uitslag binnen: bij het verspringen van een cijfertje was het cijfer ernaast ook versprongen. Hierdoor leek het alsof ik veel meer energie had verbruikt dan werkelijk het geval was geweest. Van het energiebedrijf kreeg ik een nieuwe jaarafrekening en na een kort telefoontje werd ook de voorschotnota weer naar beneden bijgesteld.

Ik wil ConsuWijzer graag bedanken voor de duidelijkheid die ze kon bieden in deze toch wel ingewikkelde zaak!'