Iets vragen of melden?

Ik heb een vliegticket geboekt. Nu zijn mijn vluchttijden veranderd. Moet ik dit accepteren?

U hebt een vliegticket geboekt. Dan kan het voorkomen dat na uw boeking de vluchttijden veranderen. Wat zijn dan uw rechten?

Dat hangt ervan af of u een pakketreis, een chartervlucht of een los vliegticket hebt gekocht. 

Los vliegticket (lijnvlucht)

Hebt u een los vliegticket gekocht? Dan hoeft u niet zomaar te accepteren dat de vluchttijden worden gewijzigd. U mag van de luchtvaartmaatschappij verwachten dat deze zich houdt aan de vluchttijden die op het ticket staan. Zo niet, dan hebt u het recht om de overeenkomst te ontbinden. Dit betekent dat u niet vliegt met dit ticket en dat u recht hebt op uw geld terug.

Let op

U mag de overeenkomst alleen ontbinden als de wijziging groot genoeg is. Of een wijziging groot genoeg is, hangt af van de situatie. Komt u er met de luchtvaartmaatschappij niet uit? Dan is het uiteindelijk aan een rechter om dit te beoordelen.

Krijgt u een heel andere vlucht aangeboden? Dan is er sprake van annulering van uw vlucht. Er gelden speciale regels voor annulering van vluchten. Wilt u hier meer informatie over? Neem dan contact op met het Europees Consumenten Centrum:

Pakketreis of chartervlucht

Hebt u een pakketreis of chartervlucht geboekt? Dan gelden er andere regels:

Herbruikbaar blok: Uw recht halen en melden

Komt u er samen niet uit?

Dan kunt u op een andere manier uw recht halen. En u kunt het probleem bij ons melden. ConsuWijzer is het consumentenloket van de Autoriteit Consument & Markt (ACM). Uw melding helpt ons om te zien welke bedrijven zich niet aan de regels houden. En waar wij iets aan moeten doen.

Let op: u kunt hier commentaar geven op onze website. Hebt u een vraag over uw persoonlijke situatie? Of wilt u een melding doen over een bedrijf? Neem dan contact met ons op.

Iets vragen of melden?

We zijn bereikbaar op werkdagen tussen 08:30 en 17:30 uur.

Bel ons

088 0 70 70 70

Mail ons

Ik wil iets vragen

Ik wil iets melden

Reactie binnen 6 werkdagen

App ons

06 52 52 70 06

Reactie binnen een uur

Over appen met ConsuWijzer