Centraal Bureau Fondsenwerving (CBF)

Logo CBF

Wat is het Centraal Bureau Fondsenwerving?

Bent u op zoek naar meer informatie over een goed doel? Of hebt u een klacht over een goededoelenorganisatie, waar u zelf niet uitkomt? Dan kunt u terecht bij het CBF (Centraal Bureau Fondsenwerving). Hieronder leest u meer over deze organisatie.

Het CBF houdt zich bezig met de volgende zaken:

  • het geven van informatie en advies over fondsenwerving in Nederland;
  • het beoordelen van goededoelenorganisaties. Goede doelen kunnen zelf vragen om zo'n beoordeling. Let op: het CBF neemt met zijn beoordelingen geen verantwoordelijkheid voor de doelstellingen van de goededoelenorganisatie. Ook geeft het CBF geen oordeel over de vraag of u een bepaald goed doel wel of niet moet steunen. Dat bepaalt u zelf;
  • het vaststellen van het jaarlijkse collecterooster. Grote fondsen die landelijk collecteren krijgen een periode voor hun collecte toegewezen. De gemeenten gebruiken dit rooster bij het verstrekken van inzamelingsvergunningen. In de vrije perioden kunnen vergunningen worden verstrekt aan instellingen die niet op het rooster staan. De beoordelingen van het CBF vormen daarbij een leidraad.

Hebt u een klacht over een goed doel?

Wilt u zich afmelden als donateur? Of wilt u geen post meer ontvangen van een bepaalde organisatie? Dan moet u dat aan de organisatie zelf laten weten.

Hebt u een klacht over een goed doel dat het CBF-Keur draagt? Dan moet u uw klacht eerst indienen bij die organisatie. Komt u er samen niet uit? Dan kan het CBF bemiddelen om tot een oplossing te komen.

Hebt u een klacht over een goed doel dat (nog) geen keurmerk draagt? Ook dan kunt u terecht bij het CBF. Als onafhankelijke instelling rapporteert het CBF daarover namelijk in de media.

Contact

Forward

Iets vragen of melden?

We zijn bereikbaar op werkdagen tussen 08:30 en 17:30 uur

 

Bel ons op 088 0 70 70 70

Over bellen met ConsuWijzer

 

App ons op 06 5252 7006
Reactie binnen een uur

Over appen met ConsuWijzer

 

Mail ons
Reactie binnen 6 werkdagen

Naar ons contactformulier