Valentijn & datingsites

13-02-12nieuwsbericht

Dit is een artikel uit 2012. De informatie is mogelijk verouderd. Zoekt u actuele informatie? Kijk dan in de blauwe kolom bij dit artikel. Daar staan links naar meer informatie over dit onderwerp.

Hebt u al een Valentijn aan de haak geslagen? En wilt u daarom uw abonnement op een datingsite opzeggen? ConsuWijzer legt uit hoe het zit met uw rechten bij het opzeggen van abonnementen en contracten.

Opzegtermijn

Wist u dat er nieuwe regels zijn voor abonnementen die vanaf 1 december 2011 zijn afgesloten? Zo geldt voor de meeste abonnementen (met uitzondering van abonnementen op kranten en tijdschriften en proefabonnementen) een opzegtermijn van maximaal één maand. Wel is het zo dat als u bijvoorbeeld een jaarabonnement afsluit, dat u daar wel een jaar aan vastzit. Tenzij de aanbieder zelf de mogelijkheid biedt om het abonnement eerder op te zeggen. Vaak kunt u dit dan teruglezen in de algemene voorwaarden die bij uw abonnement horen.

Stilzwijgende verlenging

Hebt u een abonnement voor een bepaalde tijd? Dan is stilzwijgende verlenging toegestaan. Maar alleen als het abonnement daarbij wordt omgezet in een abonnement voor onbepaalde tijd. U kunt daarna iedere maand opzeggen. Een abonnement voor onbepaalde tijd heeft geen einddatum. En loopt door totdat u het zelf opzegt. Een proefabonnement eindigt vanzelf en mag helemaal niet stilzwijgend verlengd worden.

Meer informatie

Voor abonnementen die voor 1 december 2011 zijn afgesloten gelden nu nog de oude regels.

Forward