ACM ConsuWijzer gebruikt cookies alleen om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. We slaan geen persoonsgegevens op en delen geen data met derden.

Nieuwsbericht

Uitgever van puzzelboekjes Editie Enigma beboet voor misleiding

| Nieuwsbericht

De Autoriteit Consument & Markt (ACM) legt aan Calatus B.V. een boete op van in totaal 200.000 euro. ACM legt de boete op omdat Calatus consumenten heeft misleid via telemarketing. Ook legt ACM boetes op aan drie personen bij het bedrijf die verantwoordelijk zijn voor deze overtredingen. Dat maakt ACM vandaag bekend in een nieuwsbericht.

Calatus B.V. is uitgever van onder andere het puzzelboekje Editie Enigma. Tijdens telefonische verkoopgesprekken gaf Calatus misleidende informatie over de puzzelboekjes die zij aanboden. Consumenten konden het idee krijgen dat zij gebeld werden voor een gratis exemplaar van een puzzelblad. Maar in het echt ging het om een halfjaarabonnement waarvan alleen het eerste blad gratis was. Calatus was daar onvoldoende duidelijk over.

Consumenten hebben hierdoor misschien 'ja' gezegd tegen de telefonische verkoper terwijl zij niet precies wisten waar het om ging. ACM treedt op tegen bedrijven en medewerkers van bedrijven die verantwoordelijk zijn voor het misleiden van consumenten.

Niet besteld? Geef geen geld!

Zit u onverwacht vast aan een abonnement na een gratis proefpakket? Lees onze informatie om te bepalen of u moet betalen.