ACM ConsuWijzer gebruikt cookies alleen om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. We slaan geen persoonsgegevens op en delen geen data met derden.

Nieuwsbericht

Toezichthouder ACM waarschuwt voor webwinkel Bellio

| Nieuwsbericht

Dit is een artikel uit 2014. De informatie is mogelijk verouderd. Zoekt u actuele informatie? Kijk dan in de blauwe kolom aan de rechterkant van dit artikel. Daar staan links naar meer informatie over dit onderwerp.

De toezichthouder achter ConsuWijzer, ACM (Autoriteit Consument & Markt) waarschuwt voor de webwinkel Bellio (www.bellio.nl . ConsuWijzer heeft tientallen signalen ontvangen over deze webwinkel die design meubels verkoopt. Consumenten klagen dat de webwinkel niet levert terwijl zij al wel hebben betaald. Het gaat soms om wel honderden euro's. Consumenten krijgen dat geld niet terug of moeten daar lang op wachten.

Hoeveel tijd heeft een webwinkel om te leveren?

Een webwinkel moet leveren binnen de levertijd die is beloofd. Als er geen levertijd is afgesproken moet binnen dertig dagen zijn geleverd. Dat staat in de wet. Als dat niet lukt, moet de verkoper dit meteen laten weten. En binnen dertig dagen nadat hij dit heeft gedaan, moet de consument zijn geld terug hebben. Dit gebeurt bij Bellio helaas vaak niet.

Praktisch advies

Hebt u online iets gekocht? Maar kan de verkoper niet leveren volgens afspraak en hebt u uw geld nog niet terug? Schrijf de verkoper dan een brief. U kunt hiervoor één van onze voorbeeldbrieven gebruiken.

ConsuWijzer Online Shopscan: eerst checken, dan kopen

Wilt u online iets kopen? Kijk verder dan alleen de prijs. Check eerst het bedrijf achter de webshop voordat u iets koopt. Bijvoorbeeld door te googelen naar ervaringen van andere consumenten met de webwinkel. Zeker als u de website nog niet (zo goed) kent. Met de 4 simpele stappen van de ConsuWijzer Online Shopscan weet u al veel meer. En kunt u zelf een oordeel vormen over de betrouwbaarheid van de webwinkel. Betaal bij twijfel nooit vooraf.