Nieuwsbericht

Toezichthouder ACM roept ondernemers op te starten met voorbereiding nieuwe consumentenregels

31-03-14nieuwsbericht

Dit is een artikel uit 2014. De informatie is mogelijk verouderd. Zoekt u actuele informatie? Kijk dan in de blauwe kolom aan de rechterkant van dit artikel. Daar staan links naar meer informatie over dit onderwerp.

Vanaf 13 juni 2014 gelden er nieuwe Europese consumentenregels die consumenten meer rechten geven. Het gaat onder andere om regels bij het kopen in winkels, op internet, op straat, aan de deur en aan de telefoon. De toezichthouder ACM (Autoriteit Consument & Markt) roept bedrijven daarom op te starten met de voorbereiding, zodat zij vanaf 13 juni 2014 aan de nieuwe regels voldoen. En consumenten de juiste informatie geven. ACM heeft op haar website informatie geplaatst die ondernemers hierbij kan helpen.

Toezicht

ACM houdt er toezicht op of bedrijven in Nederland zich aan de nieuwe regels houden. Consumenten die van mening zijn dat een bedrijf zich niet aan de (nieuwe) regels houdt, kunnen via ConsuWijzer een signaal afgeven bij ACM. Dat helpt de toezichthouder om te zien waar het niet goed gaat in de markt.

Campagne voor consumenten over de nieuwe regels

Vanaf 13 juni 2014 zijn alle actuele regels te vinden op de website van ConsuWijzer, het consumentenloket van ACM. ConsuWijzer start rondom deze datum ook een campagne om consumenten te informeren over de extra rechten die zij krijgen. Want consumenten die hun rechten kennen, kunnen een probleem met een aankoop sneller oplossen of zelfs voorkomen.