Nieuwsbericht

Samenwerking drie Utrechtse ziekenhuizen goed voor kankerpatiënt

26-08-16nieuwsbericht

Drie ziekenhuizen in de regio Utrecht mogen van de Autoriteit Consument & Markt (ACM) samenwerken bij de behandeling van kankervormen die niet vaak voorkomen. Het gaat hierbij om het Universitair Medisch Centrum Utrecht, het Meander Medisch Centrum Amersfoort en het St Antonius Ziekenhuis Utrecht / Nieuwegein.

De samenwerking tussen de Utrechtse ziekenhuizen maakt het voor teams van chirurgen mogelijk om ingewikkelde kankeroperaties vaker uit te voeren. Hierdoor doen de chirurgen zoveel mogelijk specialistische kennis en ervaring op. En wordt de behandeling van kankerpatiënten beter. Zo krijgen patiënten met lever-, alvleesklier-, maag- en slokdarmkanker betere zorg.

Voldoende voordelen voor patiënten

Steeds meer ziekenhuizen gaan samenwerken bij specialistische zorg. Ziekenhuizen moeten eerst zelf bekijken of de samenwerking toegelaten is binnen de Mededingingswet. ACM bepaalt uiteindelijk of dit mag. De voordelen van de samenwerking moeten groter zijn dan de nadelen voor de concurrentie (mededinging). ACM ziet voldoende voordelen voor patienten en verzekerden bij de samenwerking van de drie Utrechtse ziekenhuizen.