Ruim 4 ton boete voor pandhuizen Cash Converters

10-11-16nieuwsbericht

Zeven pandhuizen van Cash Converters B.V. hebben samen 437.500 euro boete gekregen van toezichthouder Autoriteit Consument & Markt (ACM). Cash Converters kreeg de boete omdat zij consumenten een rente rekenden van 9% per maand, terwijl ze niet meer dan 4,5% per maand mogen vragen. Het gaat om de vestigingen van Cash Converters in Arnhem, Den Haag, Enschede, Rotterdam, Schiedam en Utrecht.

Wat zijn pandhuizen?

Consumenten die behoefte hebben aan contant geld kunnen bij een pandhuis een voorwerp in onderpand geven. In ruil daarvoor ontvangen zij contant geld. Als zij het voorwerp weer terug willen, moeten zij het bedrag dat zij ontvingen met rente terugbetalen. Deze rente mag sinds juli 2015 niet hoger zijn dan 4,5% per maand. Naast deze rente mogen pandhuizen geen andere kosten rekenen.

Meld oneerlijke handel

Heb jij een klacht over een pandbelening? Of heb je te maken met een pandhuis dat jou meer berekent dan 4,5% rente per maand? Op ConsuWijzer lees je wat je kunt doen

Meld jouw klacht ook bij ConsuWijzer. Wij kunnen oneerlijke handel dan beter in de gaten houden. En er iets tegen doen als dat nodig is.

Forward

Iets vragen of melden?

We zijn bereikbaar op werkdagen tussen 08:30 en 17:30 uur

 

Bel ons op 088 0 70 70 70

Over bellen met ConsuWijzer

 

App ons op 06 5252 7006
Reactie binnen een uur

Over appen met ConsuWijzer

 

Mail ons
Reactie binnen 6 werkdagen

Naar ons contactformulier