Reageer niet op sms-spam ‘Winnaar van de dag’

11-10-12nieuwsbericht

Dit is een nieuwsbericht uit 2012. De informatie is verouderd. Zoekt u actuele informatie? Kijk dan in de blauwe kolom aan de rechterkant van dit artikel. Daar staan links naar meer informatie over dit onderwerp.

De afgelopen weken ontvangt OPTA (Onafhankelijke Post- en Telecommunicatie Autoriteit), veel klachten over ongevraagde sms-berichten. In deze sms’jes staat dat de ontvanger 'de winnaar van de dag' is. U wordt gevraagd een link te volgen om uw prijs op te eisen. De sms’jes worden verzonden vanaf Amerikaanse telefoonnummers. Deze beginnen met +1. ConsuWijzer adviseert om niet te reageren op het bericht. Sms niet terug en volg niet de link.

Wat kan ik doen tegen deze sms-spam?

U kunt zelf niks doen om de sms-spam te stoppen. Voor zover OPTA heeft kunnen nagaan zijn aan het ontvangen van deze berichtjes geen kosten verbonden.

Sms-spam is verboden

Het versturen van ongevraagde sms-berichten is een vorm van spam. Spam is verboden in Nederland. Dien daarom een klacht in bij spamklacht.nl, de klachtensite van OPTA. OPTA kan niet zelf optreden tegen spam die verstuurd wordt vanuit het buitenland. Maar zij kan deze informatie wel doorspelen naar andere buitenlandse autoriteiten. Mogelijk kunnen zij wel optreden tegen deze sms-spam.

Forward

Vraag of klacht? Bel ons!

088 - 0 70 70 70

Ma-vr 08.30u-17.30u

Tarief 088-nummer