Nieuwsbericht

Pas op voor nepkortingen

09-12-16nieuwsbericht

Speelgoedwinkels bieden in de aanloop naar de feestdagen geregeld producten aan met korting. Terwijl er feitelijk helemaal geen sprake is van korting. Het speelgoed blijkt in veel gevallen de laatste tijd niet te koop te zijn geweest voor de prijs die als 'normaal' staat aangegeven, zegt de Autoriteit Consument & Markt (ACM).

De toezichthouder heeft de afgelopen weken enkele grote speelgoedketens gewezen op de regels voor het aanprijzen van artikelen. Als de 'normale' prijs een adviesprijs is, moet dit duidelijk worden vermeld. Wordt er korting gegeven ten opzichte van een eerder gehanteerde prijs? Dan moet het product de afgelopen drie maanden ook echt door de desbetreffende winkel zijn aangeboden voor die prijs. Deze regels gelden voor alle producten die in winkels, webwinkels of op andere plekken te koop aangeboden worden.

Misleid

De ACM constateert dat lang niet alle aanbiedingen echte kortingen zijn. Daardoor wordt de consument misleid. Dit is slecht voor het vertrouwen van consumenten in eerlijke prijzen en voor de eerlijke concurrentie tussen bedrijven.

Meld nepkortingen!

Zie jij een aanbieding met een nepkorting? Meld het bij ConsuWijzer. Wij kunnen oneerlijke kortingen dan beter in de gaten houden. En er iets tegen doen als dat nodig is.