Pas op voor nep e-mails van 'zogenaamde' bekenden

12-08-10nieuwsbericht

Dit is een artikel uit 2010. De informatie is mogelijk verouderd. Zoekt u actuele informatie? Kijk dan in de blauwe kolom aan de rechterkant van dit artikel. Daar staan links naar meer informatie over dit onderwerp.

ConsuWijzer ontvangt klachten van mensen die denken dat ze via e-mail een geheim bericht ontvangen van een vriend of bekende. Het blijkt niet om een geheim bericht te gaan van een vriend of familielid. Maar om een aanmelding voor een betaalde sms-dienst.

Dien een klacht in op Spamklacht.nl en op ConsuWijzer

Wilt u meehelpen om dit soort spam-berichten te bestrijden? Dien dan een klacht in via Spamklacht.nl. OPTA (Onafhankelijke Post en Telecommunicatie Autoriteit), één van de toezichthouders achter ConsuWijzer, kan optreden tegen spam. Spam versturen is namelijk verboden volgens de wet. Met de klachten die binnenkomen via Spamklacht.nl kan OPTA onderzoeken of een bedrijf de wet overtreedt.

Dien ook een klacht in bij ConsuWijzer. Het kan namelijk zijn dat de verzenders van de e-mails meer wetten overtreden dan alleen het verbod op spam.

Meer lezen over sms-diensten?

In ons consumententhema sms-diensten vindt u uitgebreide informatie. Hierin leest u bijvoorbeeld hoe u zich kunt afmelden voor een sms-dient. En hoe u uw nummer blokkeert tegen dit soort diensten.

Forward

ConsuWijzer-karakter in strandstoel met tablet

Consumententhema

Veelgestelde vragen

Vraag of klacht? Bel ons!

088 - 0 70 70 70

5 dagen per week van
8.30-17.30u, tarief 088-nummer