Nieuwsbericht

Nederlanders zijn veel meer data gaan gebruiken

03-11-15nieuwsbericht

Nederlanders zijn veel meer data gaan verbruiken op smartphones en tablets. Dat maakte ACM (Autoriteit Consument & Markt) gisteren bekend in de Telecommonitor.

In de Telecommonitor maakt ACM cijfers bekend op het gebied van mobiel bellen, internet en (digitale) televisie in Nederland. ACM brengt deze Telecommonitor 4 keer per jaar uit.

In de maanden januari, februari en maart van 2015 verbruikten Nederlanders 21 miljard MB aan data. In april, mei en juni  van 2015 is dit gestegen naar 27,5 miljard MB. Het dataverbruik is zo hard gegroeid door de opkomst van 4G internet. Met dit snelle internet kun je overal en altijd goed tv kijken en filmpjes downloaden op je telefoon en tablet.

Meer dan de helft van alle data wordt nu verbruikt via 4G internet. Op dit moment kun je bij sommige telecomproviders nog geen gebruikmaken van 4G internet. Eind maart 2016 is dit wel bij elke telecomprovider mogelijk.

Nederlanders kiezen ook steeds vaker voor glasvezel. Internet en televisie via de kabel kiezen Nederlanders juist minder vaak.