Iets vragen of melden?

Meer informatie nodig in appstores over gebruik van gegevens door apps

12-03-19nieuwsbericht

Apple en Google moeten van de Autoriteit Consument & Markt (ACM) de appstores aanpassen. Consumenten krijgen nu te weinig informatie over wat een app met hun gegevens doet. Passen Apple en Google de appstores aan? Dan kunnen appaanbieders meer informatie geven over de app die zij aanbieden. Bijvoorbeeld over de gegevens die de app verzamelt. En wat de app doet met die gegevens. De ACM vraagt samen met consumententoezichthouders uit 26 andere landen aan Apple en Google om dit aan te passen. Passen Apple en Google de appstores niet aan? Dan kunnen de toezichthouders los van elkaar sancties opleggen.

Duidelijkere informatie over de gegevens die de app gebruikt

Appstores geven nu te weinig informatie over welke gegevens apps verzamelen en wat er wordt gedaan met de gegevens. Dit blijkt uit onderzoek van ICPEN (International Consumer Protection and Enforcement Network). Dit zijn consumententoezichthouders die over de hele wereld met elkaar samenwerken. Als Apple en Google de appstores aanpassen, dan kunnen de aanbieders van apps de informatie over het gebruik van gegevens delen. Wilt u een app downloaden? Dan wordt het duidelijker welke gegevens u deelt en wat de app met die gegevens doet.

Keuze voor de consument

Wilt u een app downloaden? Dan moet u de apps kunnen vergelijken. Als u weet welke gegevens de app verzamelt, kunt u de apps beter vergelijken en bewust een keuze maken.

Iets vragen of melden?

We zijn bereikbaar op werkdagen tussen 08:30 en 17:30 uur.

Bel ons

088 0 70 70 70

Mail ons

Ik wil iets vragen

Ik wil iets melden

Reactie binnen 6 werkdagen

App ons

06 52 52 70 06

Reactie binnen een uur

Over appen met ConsuWijzer