Nieuwsbericht

Meer consumenten wisselen van energiebedrijf

30-04-14nieuwsbericht

Dit is een artikel uit 2014. De informatie is mogelijk verouderd. Zoekt u actuele informatie? Kijk dan in de blauwe kolom aan de rechterkant van dit artikel. Daar staan links naar meer informatie over dit onderwerp.

In 2013 is 13,1% van de consumenten overgestapt naar een ander energiebedrijf. Dat is meer dan in 2012 (12,5%) en in alle jaren ervoor. Dit blijkt uit een onderzoek van de Autoriteit Consument & Markt (ACM) naar energietrends.

Bijna alle overstappers (94%) geven aan dat ze tevreden zijn over het overstapproces. Van de overstappers is 65% twee of meer keer overgestapt. Van alle consumenten is 44% inmiddels een keer overgestapt naar een andere aanbieder. 28% van de consumenten is bij de eigen aanbieder van contract gewisseld.

Consumenten geven aan dat ze bij een prijsvoordeel van 175 euro bereid zijn om over te stappen. Ze denken dat het voordeel dat ze met een overstap kunnen behalen slechts 82 euro is. In werkelijkheid kan een consument door over te stappen een bedrag tot 314 euro besparen. Ook de grote tevredenheid over de huidige aanbieder is voor consumenten een belangrijke reden om niet over te stappen. 40% van de consumenten geeft aan binnen nu en twee jaar te willen overstappen.