Nieuwsbericht

Let op met kopen tickets WK 2014

12-03-14nieuwsbericht

Dit is een artikel uit 2014. De informatie is mogelijk verouderd. Zoekt u actuele informatie? Kijk dan in de blauwe kolom aan de rechterkant van dit artikel. Daar staan links naar meer informatie over dit onderwerp.

Vandaag start de tweede verkoopfase van WK-tickets 2014. Wilt u naar een voetbalwedstrijd van het WK 2014 in Brazilië? Dan kunt u online tickets kopen bij de FIFA (Fédération Internationale de Football Association) of bij wederverkopers. Wederverkopers zijn ondernemers die kaartjes kopen en weer doorverkopen. Tot 7 februari was het mogelijk om via de KNVB (Koninklijke Nederlandse Voetbalbond) tickets te bestellen.

Zeker op het moment dat de tickets bij de FIFA uitverkocht raken, zijn er meer mensen die bij een wederverkoper tickets kopen. Online wederverkoop is volgens de wet niet verboden. Maar de wederverkoper moet u wel goed informeren over de mogelijke risico’s. Bijvoorbeeld dat u de toegang kan worden geweigerd.

Tips voor consumenten

Voordat u een kaartje voor het WK 2014 koopt is het daarom belangrijk dat u:

  1. uitzoekt of de partij waar u wilt kopen een verkoopkanaal van de FIFA is of een wederverkoper
  2. als het om een wederverkoper gaat, wat de mogelijke risico’s zijn

Hoe weet ik of ik te maken heb met een wederverkoper?

Sommige ticketverkopers doen zich voor als een verkoopkanaal van de FIFA of KNVB maar zijn dat niet. Check daarom altijd op de website van de FIFA of dat klopt.

Risico’s bij wederverkoop

Als u tickets koopt bij een wederverkoper kunt u het risico lopen dat u bij het stadion de toegang wordt geweigerd. Bijvoorbeeld omdat u geen kaartje op naam hebt. Check op de website van de FIFA wat zij zeggen over het risico van wederverkoop en bepaal of u dat risico wilt lopen. Lees ook de informatie die de wederverkoper zelf geeft. Misschien krijgt u uw geld terug als u de toegang wordt geweigerd. Ook kan het zijn dat een wederverkoper u geen garantie geeft dat hij het ticket op tijd kan leveren. Of u niet kan beloven op welke plek of ring u in het stadion komt te zitten. Informeer hier vooraf goed naar. Zodat u niet wordt verrast. Ten slotte: prijzen zijn vrij. Een wederverkoper kan dus meer voor een kaartje vragen dan het officiële verkoopkanaal.

Meer informatie over de kaartverkoop van het WK vindt u op de websites van de FIFA en de KNVB.