ACM ConsuWijzer gebruikt cookies alleen om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. We slaan geen persoonsgegevens op en delen geen data met derden.

Nieuwsbericht

Let op: EnergieFlex stuurt energienota's te laat

| Nieuwsbericht

Ben je klant bij energieleverancier EnergieFlex? Let dan op of je je energienota's wel op tijd ontvangt. EnergieFlex blijkt zijn administratie namelijk niet op orde te hebben. Het bedrijf heeft bijvoorbeeld achterstanden met het versturen van de jaarnota en eindnota aan klanten. Dat heeft toezichthouder Autoriteit Consument & Markt (ACM) vastgesteld.

EnergieFlex moet zijn administratie op korte termijn op orde brengen, anders mag het bedrijf van de ACM geen energie meer leveren aan klanten. De ACM trekt dan de vergunning van EnergieFlex in.

Waarom is het belangrijk dat jij je energienota op tijd krijgt?

Als jij je energiejaarnota of eindnota te laat ontvangt, kun je minder goed grip houden op je energieverbruik, kosten en betaalverplichtingen. Een tijdig inzicht in je verbruik en kosten helpt je als je wilt besparen op je energiekosten. Bijvoorbeeld door je verbruik te verminderen, of door over te stappen naar een energieleverancier waar je goedkoper uit bent.

Ontvang jij je rekening van EnergieFlex te laat? Meld dit dan graag bij ons. Verder adviseren wij je om goed in de gaten te houden of je energierekening klopt.

Wat als EnergieFlex zijn vergunning verliest?

De ACM verwacht dat EnergieFlex haar administratie na deze laatste waarschuwing op orde zal krijgen. De toezichthouder houdt dat in de gaten.

Mocht het EnergieFlex niet lukken, dan trekt de ACM de vergunning in. Je hoeft in dat geval niets te doen. Je wordt automatisch ondergebracht bij een andere energieleverancier. Daarna heb je altijd de mogelijkheid om over te stappen naar een energieleverancier van jouw keuze. Uiteraard blijf je verplicht om je energieverbruik tot het moment van overstap aan EnergieFlex te betalen. En omgekeerd: EnergieFlex blijft verplicht om teveel betaalde voorschotten aan jou terug te betalen.