Kwaliteit van netbeheerders en energienetten vergelijken

18-07-12nieuwsbericht

Dit is een artikel uit 2012. De informatie is mogelijk verouderd. Zoekt u actuele informatie? Kijk dan in de blauwe kolom bij dit artikel. Daar staan links naar meer informatie over dit onderwerp.

Naast energiebedrijven vergelijken, kunt u nu ook de kwaliteit van netbeheerders en hun energienet vergelijken. Een netbeheerder beheert alle aansluitingen in zijn regio, is verantwoordelijk voor de aanleg en onderhoud van het net en het transport van elektriciteit en gas. U kunt niet voor een andere netbeheerder kiezen. Dat is wettelijk vastgelegd. Van energiebedrijf kunt u wel wisselen. Een energiebedrijf levert de energie die u thuis of in uw bedrijf gebruikt.

Gemiddelde stroomuitval in 2011 gedaald

In 2011 is de gemiddelde stroomuitval gedaald naar 21 minuten. In 2010 was dit nog 30 minuten. Vergeleken met andere Europese landen scoort Nederland hiermee erg goed. In de meeste Europese landen is de stroomuitval per huishouden al snel meer dan twee keer zo hoog als in Nederland. Gelet op hoe vaak een storing voorkwam, kreeg een op de vier huishoudens in 2011 te maken met een stroomstoring.

Storingen gas

Afgelopen jaar werd slechts een op de tweehonderd afnemers geconfronteerd met een gasstoring. De gemiddelde uitvalduur van gas was 43 seconden. Dat is de hoogste score van de afgelopen vier jaar, maar ook Europees gezien nog steeds erg laag.

Kwaliteit van uw energienet en netbeheerder

Wilt u meer weten over de kwaliteit en betrouwbaarheid van uw energienet? Zoals bijvoorbeeld de oorzaak van de storingen in uw regio? En hoe snel de storing door uw netbeheerder is opgelost? Bekijk dan nu de factsheets van uw netbeheerder op ConsuWijzer.

Forward