Nieuwsbericht

Koop niet bij webwinkel 123soatest.nl

03-08-17nieuwsbericht

De Autoriteit Consument & Markt (ACM) waarschuwt consumenten voor webwinkel 123soatest.nl. De webwinkel biedt producten aan om jezelf te testen op seksueel overdraagbare aandoeningen. De ACM heeft sterke aanwijzingen dat de webwinkel bestelde en al betaalde producten niet levert en geen geld terugbetaalt.

123soatest.nl is een website van 123concepts B.V. in Alphen aan den Rijn. Om te voorkomen dat nog meer consumenten hun geld kwijtraken brengt de ACM deze waarschuwing uit. De ACM zet ook verdere stappen om deze praktijk te stoppen.

Wat is het probleem?

Uit onze eigen meldingen en onderzoek, en uit politieaangiften maken wij op dat:

  • 123soatest.nl producten niet levert, terwijl klanten wel hebben betaald. Gemiddeld betalen zij 100 euro per bestelling.
  • het klanten niet lukt om hun bestelling ongedaan te maken en hun geld retour te krijgen binnen de wettelijke termijn van 14 dagen.
  • de webwinkel onbereikbaar is per telefoon en e-mail.

Pas op met wie je zaken doet op internet

Mensen kopen steeds makkelijker online. Malafide ondernemers maken misbruik van dit vertrouwen. Geef je geld of gegevens daarom niet zomaar weg aan partijen die je niet kent. Check eerst met wie je te maken hebt.

  1. Zoek naar klachten: Google de naam van de webshop of het bedrijf in combinatie met het woord ‘klacht’ of ‘complaint’ (bij buitenlandse webshops). Je ziet dan of er slechte ervaringen zijn met de webshop of het bedrijf.
  2. Betaal achteraf, of betaal verzekerd. Achteraf betalen is het veiligste. Wil je toch vooruit betalen? Doe dan een verzekerde betaling: betaal bijvoorbeeld met creditcard. Je kunt je geld dan terug claimen als je niet geleverd hebt gekregen.

Meld problemen met webwinkels bij ConsuWijzer

Heb jij te maken met een bedrijf dat zich niet aan de regels houdt? Meld het bij ConsuWijzer. Je melding helpt toezichthouder ACM op te treden tegen bedrijven die de regels overtreden. Bijvoorbeeld met een boete.