ACM ConsuWijzer gebruikt cookies alleen om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. We slaan geen persoonsgegevens op en delen geen data met derden.

Nieuwsbericht

Je kunt veel besparen op je zorgverzekering!

| Nieuwsbericht

Grote kans dat jouw basiszorgverzekering goedkoper kan. Dat blijkt uit voorlopige resultaten van een onderzoek van toezichthouders Autoriteit Consument & Markt en de Nederlandse Zorgautoriteit. Daar staat in dat driekwart van alle verzekerden in Nederland vorig jaar gemiddeld 100 euro had kunnen besparen op de premie van hun basisverzekering.

Een goedkopere basisverzekering betekent niet dat de dekking of de zorg minder goed is. Elke basisverzekering dekt precies dezelfde zorg. Met andere woorden: een andere basisverzekering afsluiten kan lonen. Overstappen kan ieder jaar tot eind december.

Basis- en aanvullende verzekering hoeven niet bij één verzekeraar

Ben je tevreden over je aanvullende zorgverzekering? Die kun je gewoon bij je huidige verzekeraar houden. Een basisverzekering en een aanvullende verzekering hoef je namelijk niet bij dezelfde zorgverzekeraar af te nemen. Kies dus voor iedere verzekering de beste deal. Let op dat de dekking bij aanvullende verzekeringen wel sterk kan verschillen.

Wees niet bang om over te stappen

Het blijkt dat veel mensen niet durven overstappen omdat ze denken dat ze dan niet meer dezelfde zorg of dekking krijgen. Maar dat is niet zo. Zorgverzekeraars moeten iedereen accepteren in een basisverzekering. Ook is de dekking van het basispakket voor iedereen gelijk. Het maakt niet uit hoe oud of gezond je bent.

Wat wel verschilt per zorgverzekeraar, is met welke zorgaanbieders zij samenwerken. Heeft jouw favoriete arts, ziekenhuis of therapeut geen contract met jouw zorgverzekeraar? Dan kan het zijn dat je moet bijbetalen als je toch voor die zorgaanbieder kiest. Lees de polisvoorwaarden daarom goed.