Nieuwsbericht

Innova Energie krijgt 1,25 miljoen euro boete voor te hoge opzegvergoeding

30-09-20nieuwsbericht

De Autoriteit Consument & Markt (ACM) legt een boete op van 1.250.000 euro aan energieleverancier Innova Energie B.V. Dit bedrijf verkocht energiecontracten aan consumenten die staan ingeschreven bij de Kamer van Koophandel (KvK).

Vaak ging het om zelfstandigen zonder personeel (zzp’ers) die een contract afsloten voor hun woonhuis. In het energiecontract stond dat je een hoge vergoeding moest betalen als je het contract voor de einddatum opzegt. Dit mag bij bedrijven, maar niet bij consumenten. Daarom krijgt Innova Energie nu een boete.

Consumentenbescherming

Sluit je een energiecontract af voor je woonhuis? En gebruik je deze energie vooral privé? Dan ben je consument. En dan heb je recht op consumentenbescherming, ook als je als zzp’er werkt. Dat betekent dat energieleveranciers een lagere opzegvergoeding moeten rekenen dan bij bedrijven. En dat ze je bedenktijd moeten geven. Bij bedrijven hoeft dit niet.

De ACM heeft hier al eerder een brief over gestuurd aan alle energieleveranciers.

Denkt u dat een bedrijf zich niet aan de regels houdt?

Meld het bij ons. ACM ConsuWijzer is het consumentenloket van de Autoriteit Consument & Markt (ACM). Uw melding helpt ons om te zien waar wij iets aan moeten doen.