ACM ConsuWijzer gebruikt cookies alleen om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. We slaan geen persoonsgegevens op en delen geen data met derden.

Nieuwsbericht

Goedkoper bellen en internetten in andere EU-landen

| Nieuwsbericht

Consumenten kunnen vanaf 30 april goedkoper bellen, sms'en of internetten in het buitenland. Het gaat dan alleen om landen die lid zijn van de EU en om Noorwegen, Liechtenstein en IJsland. Vanaf 15 juni 2017 hoeven consumenten deze roamingkosten voor een deel helemaal niet meer te betalen. Dat maakt de Autoriteit Consument & Markt (ACM) vandaag bekend in een nieuwsbericht.

De maximumtarieven voor internetten per MB, bellen per minuut en sms'en per bericht liggen nu vast. Hierdoor zijn consumenten beter beschermd tegen een onverwacht hoge rekening als zij hun smartphone of tablet in het buitenland gebruiken.

Consumenten weten vaak niet dat zij ook extra moeten betalen als zij in het buitenland bellen naar een lokaal nummer. Bijvoorbeeld wanneer ze een taxi bestellen of een tafel reserveren. Ook het gebruik van sociale media kan zorgen voor een onverwacht hoge rekening. Op ConsuWijzer vinden consumenten praktische tips voor het gebruik van hun tablet of mobiel in het buitenland.