Nieuwsbericht

Deel nu uw mening met de toezichthouder achter ConsuWijzer

04-02-14nieuwsbericht

Dit is een artikel uit 2014. De informatie is mogelijk verouderd. Zoekt u actuele informatie? Kijk dan in de blauwe kolom aan de rechterkant van dit artikel. Daar staan links naar meer informatie over dit onderwerp.

Tot 15 maart 2014 kunt u uw mening of idee direct delen met de toezichthouder achter ConsuWijzer. Via denkmee.acm.nl gaat ACM (Autoriteit Consument & Markt) namelijk 6 weken lang het gesprek met u aan over de aanpak van de thema’s op haar Agenda 2014-2015. Log daarom nu in op denkmee.acm.nl. Dat kan simpel en snel via uw profiel op Facebook. Of rechtstreeks via de site.

De thema’s

De thema’s op de Agenda zijn onder andere gekozen op basis van uw vragen en klachten bij ConsuWijzer. Met drie van de zes thema’s hebt u als consument zelfs dagelijks te maken. Dit zijn:

De online consument

Bijna iedereen maakt gebruik van internet. Het internet brengt veel voordelen met zich mee. Maar ook risico’s. Bijvoorbeeld omdat sommige apps of websites niet duidelijk zijn over wat zij met uw gegevens doen. Of webwinkels die zich niet aan de regels houden. Hoe vindt u dat de toezichthouder dat moet aanpakken?

Bekijk de video bij het thema "de online consument" op YouTube

Consument in de zorg

Samenwerking in de zorg kan leiden tot betere zorg. Maar soms kan het ook leiden tot minder keuze. Vindt u dat u vrij kunt kiezen als het gaat om zorgaanbieders? Bijvoorbeeld het kiezen van een huisarts of ziekenhuis? Of hebt u het idee dat uw keuze door andere partijen wordt bepaald? De medewerkers van ACM horen graag of u drempels ervaart bij het wisselen van aanbieder.

Bekijk de video bij het thema "Consument in de zorg" op YouTube

Overstapdrempels

Hoe moeilijk of makkelijk vindt u het om over te stappen? Bijvoorbeeld naar een andere energieleverancier of zorgverzekeraar? Wat hebt u nodig om de beste keuze in uw situatie te maken? Ga in gesprek met de medewerkers van ACM!

Bekijk de video bij het thema "Overstapdrempels" op YouTube

De andere thema’s waarover u mee kunt praten zijn: ‘Investeringsbereidheid in telecom- en energienetwerken’, ‘Publieke aanbestedingen’ en ‘Toetreding in de bancaire sector’.

Uw bijdrage telt

Uw informatie helpt ACM om deze problemen zo goed mogelijk aan te pakken. Uw informatie kan zij bijvoorbeeld gebruiken in onderzoeken. Of om de voorlichting vanuit ConsuWijzer te verbeteren. Chris Fonteijn, voorzitter van het bestuur van ACM, is woensdag 5 februari van 10:30 tot 11:00 ook online om op uw vragen en opmerkingen te reageren.

Denk mee met ACM!