Nieuwsbericht

D-reizen en CheapTickets.nl vermelden voortaan duidelijke reisprijzen

08-11-16nieuwsbericht

Je herkent het volgende vast: je ziet een mooie reis voor een leuke prijs en je wordt enthousiast. Maar bij het doorklikken op de website kom je erachter dat er allerlei kosten bij komen. De daadwerkelijke prijs is hoger dan de aanbiedingsprijs. Dit is misleidend en mag niet. D-reizen en CheapTickets.nl maakten zich hieraan schuldig. De reisaanbieders hebben de reisprijzen inmiddels aangepast op aandringen van de Autoriteit Consument & Markt (ACM). De toezichthouder deed onderzoek naar de manier waarop D-reizen en CheapTickets.nl hun reisprijzen op hun websites hadden staan. 

Reisprijzen moeten duidelijk zijn

D-reizen en CheapTickets.nl vermelden de extra kosten nu duidelijk bij de aanbiedingsprijs. Hierdoor zie je direct wat je in totaal moet betalen. En kan je reisprijzen beter met elkaar vergelijken. D-reizen en CheapTickets.nl passen ook de prijzen aan op de andere websites die zij beheren. Bijvoorbeeld Vliegwinkel.nl, VakantieXperts.nl en BudgetAir.nl. ACM roept ook andere bedrijven in de reisbranche op om hun prijzen duidelijker te vermelden.

Waar moeten reisprijzen aan voldoen?

In de reisbranche gelden de volgende regels voor de reisprijzen:

  • de prijs in de advertentie is de prijs waarvoor je de reis kunt boeken;
  • in de advertentieprijs zijn dus alle onvermijdbare bijkomende kosten opgenomen, zoals belastingen en toeslagen;
  • alle niet-verplichte bijkomende kosten moet de aanbieder meteen bij de advertentieprijs vermelden. Denk hierbij aan bagagekosten en kosten voor het betalen met een creditcard.

Meld onduidelijke reisprijzen bij ConsuWijzer

Zie je advertenties die niet voldoen aan de regels voor reisprijzen? Dan zijn ze waarschijnlijk misleidend! Meld de reisaanbieders die adverteren met onduidelijke reisprijzen bij ConsuWijzer. Toezichthouder ACM kan bij signalen optreden door bedrijven aan te spreken op prijstransparantie en boetes op te leggen.