Nieuwsbericht

ConsuWijzer van start

05-07-06nieuwsbericht

Welkom bij ConsuWijzer, het nieuwe gezamenlijke informatieloket van de Consumentenautoriteit, de NMa (Nederlandse Mededingingsautoriteit) en de OPTA (Onafhankelijke Post en Telecommunicatie Autoriteit). ConsuWijzer is donderdag 6 juli 2006 van start gegaan en bestaat uit deze website en het telefoonnummer 088 - 070 70 70.

ConsuWijzer is hét loket voor informatie over uw rechten als consument. Deze website biedt naast veel informatie ook praktische tips en voorbeeldbrieven. Heeft u een specifieke vraag en vindt u het antwoord niet online? Neem dan contact met ons op.

De Consumentenautoriteit is de nieuwe toezichthouder op het gebied van algemeen consumentenrecht en wordt vanaf 1 januari 2007 actief. De NMa en OPTA hadden tot de start van ConsuWijzer ieder een eigen informatielijn en voor informatie over consumentenzaken kon u terecht op StaIkSterk.nl. StaIkSterk en de informatielijnen zijn opgegaan in ConsuWijzer.

Klachten

Via ConsuWijzer kunt u ook klachten indienen. ConsuWijzer stuurt die door naar de betreffende toezichthouder. Als op basis van meerdere klachten het vermoeden ontstaat dat een bedrijf zich niet aan de wet houdt, kan die toezichthouder optreden. Denk daarbij aan maatregelen als het uitdelen van waarschuwingen of het opleggen van boetes.