Consumentenautoriteit kritisch over 'bijkopen garantie'

16-04-09nieuwsbericht

Dit is een artikel uit 2009. De informatie is mogelijk verouderd. Zoekt u actuele informatie? Kijk dan in de blauwe kolom aan de rechterkant van dit artikel. Daar staan links naar meer informatie over dit onderwerp.

De Consumentenautoriteit gaat bedrijven aanpakken in de elektronicasector die consumenten niet goed informeren over het bijkopen van garantie. Dat maakte de Consumentenautoriteit vandaag bekend bij de presentatie van haar jaarverslag 2008.

Wat gaat er mis?

Soms kunt u bij een product extra garantie kopen. Dit lijkt handig, maar het is meestal niet nodig. De Consumentenautoriteit heeft onderzoek gedaan naar het nut van bijgekochte garantie. Daaruit blijkt dat deze verlengde garantie u als consument vaak niets extra biedt. U hebt namelijk volgens de wet ook zonder extra garantie recht op een goed product. Wel kan de bijgekochte garantie minder discussie opleveren met de verkoper. Bijvoorbeeld wanneer u wilt dat de verkoper uw kapotte apparaat gratis repareert of u gratis een nieuwe geeft.

Wat doet de Consumentenautoriteit eraan?

De Consumentenautoriteit gaat handhavend optreden tegen bedrijven die consumenten verkeerde of onvolledige informatie geven over het bijkopen van garantie.

Wat kunt u doen?

Weet via ConsuWijzer welke rechten u volgens de wet al hebt als het gaat om garantie. Op die manier kunt u nagaan wat u 'extra' koopt en of dat geld waard is.

Heeft u een vraag of een klacht over het bijkopen van garantie? Neem dan contact op met ConsuWijzer.

Presentatie jaarverslag 2008

In 2008 heeft de Consumentenautoriteit vijf boetes opgelegd van in totaal EUR 658.000. Daarnaast hebben twee bedrijven een toezegging gedaan om zich voortaan aan de wet te houden. Doen zij dat niet? Dan kan de toezichthouder alsnog een boete opleggen.

In 2008 heeft de Consumentenautoriteit 160 nationale en 51 internationale onderzoeken afgerond. Marije Hulshof, directeur Consumentenautoriteit: 'Vaak komt het bedrijf tot inkeer na een waarschuwing. Soms is daar meer voor nodig. In dat geval zetten wij onze bevoegdheden in'.

Bij ConsuWijzer zijn in 2008 ruim 90.000 adviezen gegeven over uw rechten als consument. De website is ruim 1 miljoen keer bezocht. Marije Hulshof: "Kennis van uw rechten als consument is belangrijk om verkopers bij de les te houden. Daarnaast vormen uw meldingen bij ConsuWijzer een waardevolle bron van signalen voor de toezichthouder".

Forward

ConsuWijzer-karakter met televisie