Nieuwsbericht

Consumenten krijgen geld terug voor ‘gratis’ proefpakket na optreden ACM

26-01-16nieuwsbericht

RCM Cosmetics (RCMC) gaat geld teruggeven aan consumenten die een ‘gratis’ proefpakket gellak of gezichtscrème hadden besteld en daarover eerder hebben geklaagd bij RCMC, ConsuWijzer of een consumentenorganisatie. Dit doet RCMC omdat de Autoriteit Consument & Markt (ACM) een onderzoek naar het bedrijf was gestart. Dit maakt ACM vandaag bekend.

Consumenten moesten het ‘gratis’ proefpakket namelijk binnen 14 dagen terugsturen. Deden ze dit niet? Dan moesten zij alsnog betalen. RCMC stuurde daarna nog minstens drie pakketjes waar consumenten voor moesten betalen. Hierdoor waren consumenten in totaal ongeveer 150 euro kwijt.

Door het optreden van ACM is RCMC gestopt met de verkoop van producten. Ook hoeven de consumenten die nog een rekening hebben openstaan van RCMC, die niet meer te betalen. Daarnaast krijgen de consumenten die bij RCMC, ConsuWijzer of een consumentenorganisatie hebben geklaagd, geld terug van RCMC. RCMC gaat deze consumenten hierover zelf benaderen.

Campagne: Niet besteld? Geef geen geld!

In de campagne ‘Niet besteld? Geef geen geld!’ riep ACM consumenten via ConsuWijzer op om niet zomaar te betalen voor ongevraagde vervolgzendingen. Want als de vervolgzendingen niet duidelijk bij het aanbod stonden, hoeven consumenten de rekening niet te betalen. De ondernemer moet dan bewijzen dat de consument akkoord is gegaan. ConsuWijzer is het consumentenloket van ACM.

Meer informatie over uw rechten