ACM ConsuWijzer gebruikt cookies alleen om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. We slaan geen persoonsgegevens op en delen geen data met derden.

Nieuwsbericht

Checklist privacy slimme meter helpt consumenten bij keuze besparingsdiensten

| Nieuwsbericht

Dit is een artikel uit 2014. De informatie is mogelijk verouderd. Zoekt u actuele informatie? Kijk dan in de blauwe kolom aan de rechterkant van dit artikel. Daar staan links naar meer informatie over dit onderwerp.

Steeds meer consumenten hebben een slimme meter. Er zijn ook steeds meer bedrijven die diensten aanbieden die consumenten helpen om met hun slimme meter energie te besparen. Bijvoorbeeld door via een app inzicht te geven in het energieverbruik. Om consumenten te helpen bij het maken van een keuze tussen deze diensten, biedt ConsuWijzer de 'Privacy checklist voor slimme meter diensten'.

Waarom een checklist voor privacy?

Bedrijven die energiebesparingsdiensten aanbieden, krijgen toegang tot de gegevens die de slimme meter vastlegt. Bijvoorbeeld op welke tijdstippen een consument veel stroom verbruikt. De checklist 'Privacy slimme meter' helpt consumenten inzicht te geven hoe een dienst zijn verbruikgegevens beschermt. Maar ook of de aanbieder zich houdt aan een aantal belangrijke regels op het gebied van privacy. Deze informatie kan de consument helpen bij het maken van een keuze tussen de verschillende diensten.

De checklist is gemaakt door ACM (Autoriteit Consument & Markt) samen met de Autoriteit Persoonsgegevens. ConsuWijzer is het consumentenloket van ACM.