Nieuwsbericht

Bespaar geld door te shoppen voor financiële producten

05-04-16nieuwsbericht

U kunt honderden euro’s besparen als u goed “shopt” bij het aanschaffen van financiële producten, zoals verzekeringen, hypotheken en leningen. Dat betekent dat u verschillende aanbiedingen met elkaar vergelijkt voordat u er één aanschaft.

De Autoriteit Consument en Markt (ACM) heeft voor 15 financiële producten op een rij gezet hoeveel voordeel er te behalen valt. Ook heeft de ACM voor verschillende typen huishoudens berekend hoeveel ze in totaal kunnen besparen. Een jong gezin kan bijvoorbeeld tussen de 900 en 2100 euro per jaar goedkoper uit zijn voor allerlei financiële producten. Een ouder echtpaar kan zelfs tussen de 1000 en 2400 euro per jaar besparen. Het precieze voordeel verschilt per consument. U kunt het meest besparen als u de producten voor het eerst aanschaft. Maar overstappen loont in veel gevallen ook.

Vooral op hypotheken kunt u veel voordeel behalen

ACM heeft een ook hypotheken met elkaar vergeleken.  De prijsverschillen zijn groot. Zo kan het prijsverschil tussen de goedkoopste en de duurste hypotheek meer dan 550 euro per jaar zijn. Ook als u een autoverzekering gaat kiezen is het de moeite waard om te shoppen: het verschil tussen de duurste en de goedkoopste autoverzekering is bijna 500 euro per jaar.

Hoeveel kunt u besparen?

Bekijk op ConsuWijzer de samenvatting van het rapport om te zien hoeveel u kunt besparen. Natuurlijk kijkt u bij het vergelijken van de aanbiedingen niet alleen naar de prijs, maar ook naar wat u nodig hebt. Geïnteresseerd in het volledige rapport? U kunt dit lezen op de website van de Autoriteit Consument & Markt.