Nieuwsbericht

ACM: Zanox en TradeTracker nemen maatregelen om spam te voorkomen

10-12-15nieuwsbericht

De affiliate netwerken Zanox en TradeTracker nemen zelf maatregelen om spam te voorkomen. Dit maakt de Autoriteit Consument & Markt (ACM) vandaag bekend in een nieuwsbericht. Dit doen zij nadat ACM onderzoek naar hen had gedaan. Bovendien heeft ACM in 2013 al een boete van 800.000 euro opgelegd aan een ander affiliate netwerk. Met hun aanpak willen de bedrijven ervoor zorgen dat consumenten minder spam ontvangen.

Wat zijn affiliate netwerken?

Via een affiliate netwerk kunnen bedrijven reclame versturen. Bijvoorbeeld per e-mail. Wanneer dit ongevraagd gebeurt, dan is dat spam. Het versturen van spam is verboden. De affiliate netwerken kunnen eisen stellen aan partijen die hun netwerk willen gebruiken. Daarom vindt ACM het belangrijk dat zij in actie komen om spam te voorkomen.

Welke maatregelen nemen Zanox en TradeTracker?

Zanox en TradeTracker eisen nu dat bedrijven eerst aantonen dat de consumenten die zij reclamemails willen sturen hiervoor hun toestemming hebben gegeven. Zij controleren ook of de bedrijven zich hieraan houden. Doen ze dit niet? Dan mogen zij geen reclamemails versturen via het netwerk.

Lees het volledige nieuwsbericht op de website van ACM

Lees meer over de regels rond spam