Nieuwsbericht

ACM waarschuwt voor Vakfotografen Mediagroep B.V. en zijn eigenaar

24-11-14nieuwsbericht

ConsuWijzer krijgt meldingen van consumenten over het bedrijf Vakfotografen Mediagroep B.V. De toezichthouder ACM (Autoriteit Consument & Markt) waarschuwt voor dit bedrijf en zijn eigenaar, meneer J.A. Contermans. ConsuWijzer is het consumentenloket van ACM.

Waarom waarschuwt ACM voor dit bedrijf?

Het bedrijf neemt onder andere via Facebook contact op met jonge consumenten. Het bedrijf wekt de suggestie dat zij speciaal zijn uitgekozen om een goedkope fotoshoot te laten doen. ACM vindt de werkwijze van Vakfotografen misleidend, omdat:

  • er wordt gedaan alsof je een gratis fotosessie kunt winnen terwijl dat niet zo is;
  • de suggestie wordt gewekt dat er sprake is van een korting terwijl iedereen dezelfde prijs betaalt;
  • je wordt gevraagd af te zien van je bedenktijd terwijl dit niet kan;
  • zeg je de afspraak af? Dan bestookt Vakfotografen je op een agressieve manier met hoge rekeningen, dreiging van incassobureaus en procedures bij de rechter.

ACM waarschuwt daarom voor de praktijken van dit bedrijf en ook van haar eigenaar. De eigenaar heeft al eerder een boete gekregen voor eenzelfde soort manier van verkoop. Het ging toen om Fotosessie.com. De eigenaar doet dit nu dus weer onder de naam Vakfotografen Mediagroep.

Juridisch advies nodig?

Voelt u zich misleid? ConsuWijzer geeft u meer informatie over oneerlijke handelspraktijken en wat u kunt doen.

Signalen over Vakfotografen Mediagroep melden

Voelt u zich ook misleid door dit bedrijf? Of door een ander bedrijf dat u op een zelfde soort oneerlijke manier iets wilde verkopen? Meld het dan bij ConsuWijzer. ConsuWijzer geeft uw signaal dan door aan ACM. ACM kan optreden tegen bedrijven die zich niet aan de regels houden. Bijvoorbeeld door het opleggen van een boete.

Tip: Wilt u de overeenkomst ongedaan maken? ConsuWijzer heeft een handige voorbeeldbrief.