Nieuwsbericht

ACM onderzoekt energieveilingen

31-07-14nieuwsbericht

ACM (Autoriteit Consument & Markt) onderzoekt hoe energieveilingen voor consumenten werken. ACM heeft signalen gekregen dat deze veilingen niet goed verliepen. Consumenten die via een veiling zijn overgestapt naar een andere energieleverancier, zijn misschien extra voordeel mis gelopen. Daarom onderzoekt de toezichthouder of de energieveilingen wel bieden wat ze beloven en of de energiebedrijven wel eerlijk met elkaar concurreren.

Wat is een energieveiling?

Een aantal mensen schrijft zich in bij een organisatie die een veiling regelt. Energiebedrijven bieden met lage energieprijzen tegen elkaar op. Het energiebedrijf dat de beste aanbieding doet voor deze groep wint de veiling. Hebt u zich ingeschreven? Dan kunt u een energiecontract met het winnende energiebedrijf aangaan. Meestal kunt u zich inschrijven voor een bepaald product. Bijvoorbeeld een contract voor gas en/of elektriciteit voor 1 jaar. U maakt pas uw definitieve keuze als het beste aanbod bekend is.

Energieveilingen maken het voor consumenten makkelijk om over te stappen naar een andere energieleverancier. Wilt u ook overstappen naar een andere energieleverancier? ConsuWijzer helpt u hierbij op weg met de overstapcoach.