Nieuwsbericht

ACM controleert bedrijven die eerder regels onvoldoende naleefden

27-11-15nieuwsbericht

Op 27 november 2015 organiseert de Autoriteit Consument & Markt (ACM) een nacontroledag. Dit doet zij onder het motto ‘Een afspraak met de toezichthouder is niet vrijblijvend’. Dit maakte ACM vandaag bekend. Tijdens deze dag controleert ACM ruim 40 bedrijven die zij in de periode 2014-2015 heeft aangesproken. Deze bedrijven hebben hun schadelijk gedrag veranderd toen ACM ze aansprak.

ACM kijkt nu of deze bedrijven zich nog steeds aan de regels houden. Houden de bedrijven zich niet aan de regels? Dan krijgen zij een boete of een ‘last onder dwangsom’. Als bedrijven een boete krijgen, moeten ze direct een geldbedrag betalen. Krijgen bedrijven een last onder dwangsom? Dan moeten ze zich binnen een bepaalde tijd aanpassen aan de regels. Doen ze dit niet? Dan moeten ze voor elke dag dat zij de regels overtreden een boete betalen.

De 40 bedrijven die ACM vandaag controleert zijn bedrijven waarover ConsuWijzer klachten ontving. ConsuWijzer is het consumentenloket van ACM. Bij ConsuWijzer kunt u klachten indienen over bedrijven. Op basis van de klachten die binnenkomen bij ConsuWijzer kan ACM problemen voor consumenten op een snelle en efficiënte manier oplossen.

Lees het volledige nieuwsbericht op de website van ACM

Een klacht indienen bij ConsuWijzer