Nieuwsbericht

097-nummers verplicht voor nieuwe data-abonnementen

28-05-14nieuwsbericht

Dit is een artikel uit 2014. De informatie is mogelijk verouderd. Zoekt u actuele informatie? Kijk dan in de blauwe kolom aan de rechterkant van dit artikel. Daar staan links naar meer informatie over dit onderwerp.

De Autoriteit Consument & Markt (ACM) houdt toezicht op de telefoonnummers in Nederland. ACM houdt onder andere in de gaten of er nog genoeg telefoonnummers zijn. Bijvoorbeeld 06-nummers of 0900-nummers. Voor 2014 ziet ACM geen problemen. Er zijn volgens de toezichthouder nog genoeg telefoonnummers beschikbaar. Maar om ervoor te zorgen dat 06-nummers minder snel op raken, wijzigt er wel iets.

097-nummers

Vanaf 1 juni 2014 is het verplicht om 097-nummers te gebruiken voor nieuwe data-abonnementen en prepaid datategoeden. Een data-abonnement of een data-tegoed op een simkaart is alleen voor internetgebruik. Bijvoorbeeld voor tablets, laptops en dongels. Dus zonder belminuten en sms-tegoed. Voor dit soort abonnementen en tegoeden die vanaf 1 juni worden aangeschaft, geldt dat het nummer dat er bij hoort met 097 moet beginnen. Dit geldt ook wanneer zo’n abonnement wordt vernieuwd of verlengd.