ConsuWijzer stopt met de keurmerkenlijst

ACM (Autoriteit Consument & Markt) stopt met de keurmerkenlijst op haar website consuwijzer.nl. Eind oktober 2017 verdwijnt de lijst met keurmerken helemaal. ConsuWijzer geeft dan alleen nog algemene informatie over keurmerken aan consumenten. Aanvragen van bedrijven voor de keurmerkentoets worden daarom niet meer in behandeling genomen.

Waarom stopt ConsuWijzer met de keurmerkenlijst?

De keurmerken op de keurmerkenlijst van ConsuWijzer werden getoetst door de RvA (Raad voor Accreditatie). De RvA mag vanwege nieuwe Europese regels de keurmerkentoets niet meer uitvoeren. ACM heeft daarom in overleg met het Ministerie van Economische Zaken besloten de lijst met getoetste keurmerken uit te faseren.

Hoe worden de keurmerken uitgefaseerd?

Een keurmerkentoets van de RvA is drie jaar geldig. Keurmerken die geen geldig toetsresultaat meer hebben zijn al van de website verwijderd.

De keurmerken die wel nog een geldig toetsresultaat hebben, blijven op de lijst staan. Samen met de keurmerken die door geaccrediteerde instanties worden toegekend.

Wanneer het laatste toetsresultaat verloopt (in 2017) zal de keurmerkenlijst helemaal van Consuwijzer verdwijnen. De keurmerken van geaccrediteerde instanties zullen dan op de website van de RvA te vinden zijn. ACM heeft de keurmerkeigenaren hierover geïnformeerd.

Forward

Vraag of klacht? Bel ons!

088 - 0 70 70 70

Ma-vr 08.30u-17.30u

Tarief 088-nummer