Ik heb een keuken gekocht. Nu wil ik van de koop af. Wat zijn mijn rechten?

U hebt in de winkel of op een beurs een overeenkomst gesloten voor het kopen van keuken. U hebt spijt van de aankoop en u wilt de overeenkomst annuleren. Hieronder vertellen wij u wat uw rechten zijn.

Controleer eerst of er een rechtsgeldige overeenkomst tot stand is gekomen. Hebt u alleen een prijs of korting voor de keuken afgesproken, maar nog geen keuken uitgezocht? Dan hebt u volgens de wet een ongeldige koop gesloten. Dat betekent dat u geen overeenkomst hebt. U hoeft dus niets te betalen en u zit nergens aan vast.

De ondernemer brengt annuleringskosten in rekening. Mag dat?

Ja. De ondernemer mag alle kosten rekenen die hij tot dan toe heeft gemaakt. Dat zijn bijvoorbeeld de volgende kosten:

  • kosten voor het bestellen van materiaal;
  • kosten voor het personeel dat hij al had ingehuurd;
  • kosten voor de winst die hij is misgelopen.

Hoe later u de overeenkomst annuleert, hoe meer u waarschijnlijk moet betalen. Vaak staat in de algemene voorwaarden of in de overeenkomst hoe u kunt annuleren. En hoeveel u dan moet betalen.

Bent u het niet eens met de hoogte van de annuleringskosten?

Dan kunt u een klacht indienen bij de ondernemer en vragen om een oplossing. Wij kunnen u niet vertellen wat redelijke annuleringskosten zijn. Dat is afhankelijk van de omstandigheden van het geval. Het is aan de rechter of de geschillencommissie om daar een uitspraak over te doen.

Bedenktijd bij het kopen van een keuken

Soms biedt de ondernemer een bedenktijd. De bedenktijd is de periode waarin u kunt beslissen dat u het product toch niet wilt hebben. U kunt dan gratis van de overeenkomst af. Wilt u weten of u bedenktijd hebt? Kijk in de algemene voorwaarden of in de overeenkomst.

Let op: u kunt hier commentaar geven op onze website. Hebt u een vraag over uw persoonlijke situatie? Of wilt u een melding doen over een bedrijf? Neem dan contact met ons op.

Forward

Iets vragen of melden?

We zijn bereikbaar op werkdagen tussen 08:30 en 17:30 uur

 

Bel ons op 088 0 70 70 70

Over bellen met ConsuWijzer

 

App ons op 06 5252 7006
Reactie binnen een uur

Over appen met ConsuWijzer

 

Mail ons
Reactie binnen 6 werkdagen

Naar ons contactformulier