Iets vragen of melden?

Ik verhuis. Moet ik nu een ander energiebedrijf kiezen?

Als u verhuist, kunt u bij hetzelfde energiebedrijf blijven. Uw contract met het energiebedrijf kan met u mee verhuizen.

Wilt u toch een ander energiebedrijf als u verhuist?

Kijk dan eerst of u misschien een opzegtermijn hebt, en een opzegvergoeding moet betalen:

Verhuist u en trekt u bij iemand in?

Dan moet u óf uw huisgenoot de overeenkomst met het energiebedrijf opzeggen. Let daarbij op de opzegtermijn van 30 dagen en de mogelijkheid dat u een opzegvergoeding aan het energiebedrijf moet betalen.

U krijgt soms wel een andere netbeheerder

Energiebedrijven maken gebruik van het gasnet en het elektriciteitsnet. Het gas- en elektriciteitsnet worden beheerd door aparte bedrijven. Dat zijn de regionale netbeheerders. Als u verhuist, kunt u daarom wel een andere netbeheerder krijgen. Dat gebeurt als u verhuist naar de regio van een andere netbeheerder. U kunt uw netbeheerder niet zelf kiezen.

Wie het gasnet of het elektriciteitsnet beheert, verschilt per regio. In sommige regio's beheert één netbeheerder het gasnet en ook het elektriciteitsnet. In andere regio's is er voor het gasnet een andere netbeheerder dan voor het elektriciteitsnet.

Let op: u kunt hier commentaar geven op onze website. Hebt u een vraag over uw persoonlijke situatie? Of wilt u een melding doen over een bedrijf? Neem dan contact met ons op.

Iets vragen of melden?

We zijn bereikbaar op werkdagen tussen 08:30 en 17:30 uur

Bel ons

088 0 70 70 70

Mail ons

Ik wil iets vragen

Ik wil iets melden

Reactie binnen 6 werkdagen

App ons

06 52 52 70 06

Reactie binnen een uur

Over appen met ConsuWijzer