Toelichting bij soorten contracten

Hier vindt u informatie over de soorten contracten die energiebedrijven aanbieden.

Een streepje betekent dat een dergelijk contract niet door deze leverancier wordt aangeboden. Een balletje betekent dat deze leverancier dit contract aanbiedt.

Vaste prijscontracten voor elektriciteit en/of gas

Bij een contract met een vaste prijs blijft de prijs voor levering van energie hetzelfde tot het einde van het contract. Het contract heeft ook een vaste einddatum.

Let op: de leveringskosten en belastingen kunnen wel veranderen. Daardoor kan ook uw termijnnota veranderen.

U kunt contracten met een vaste einddatum al eerder opzeggen. Misschien moet u daarvoor kosten betalen. Kijk hiervoor elders in de vergelijking bij 'Kosten bij beëindiging contract voor einde looptijd'.

Variabele prijscontracten voor elektriciteit of gas

Een contract zonder einddatum kunt u op elk moment opzeggen. Het contract stopt dan uiterlijk 30 dagen later. Bij een contract zonder einddatum zijn er geen vaste prijzen voor levering van energie. Dat betekent dat de leverancier de prijs kan veranderen.

Hoe gebruik ik de EnergieWijzer?

U kunt op verschillende manieren zoeken. U kunt bijvoorbeeld één of meer bedrijven vergelijken. U kunt ook bedrijven vergelijken op de punten die voor ú het belangrijkst zijn. U vergelijkt dan op verschillende aspecten. Zo kunt u het energiebedrijf kiezen dat het beste bij u past.

Heeft deze informatie u geholpen?

Forward