De energietarieven zijn verhoogd. Kan de ACM hier niets aan doen?

Aansluittarieven en transporttarieven

De ACM (Autoriteit Consument & Markt) bepaalt elk jaar hoeveel de netbeheerder u maximaal mag vragen om u aan te sluiten en om elektriciteit naar u te transporteren. Verhoogt uw netbeheerder de tarieven? Dan controleert de ACM of uw netbeheerder dat volgens de regels doet.

Wilt u de maximale aansluitkosten van uw elektriciteit weten? Of wilt u de maximale transportkosten van uw elektriciteit weten? Kijk dan op de website van de ACM. Daar staat wat de netbeheerder u daar maximaal voor mag vragen.

Leveringstarieven

U mag uw eigen energiebedrijf kiezen. Wat u maximaal betaalt voor uw aansluiting en voor het transport van uw energie, bepaalt deACM. Maar uw energiebedrijf bepaalt zelf de prijs voor het leveren van uw elektriciteit en gas. De ACM controleert wel of dat een redelijke prijs is.

Bent u ontevreden over wat u aan uw energiebedrijf betaalt voor het leveren van elektriciteit en gas? Dan kunt u overstappen naar een ander energiebedrijf. Let wel goed op wat daarover in het contract met uw energiebedrijf staat.

Let op: u kunt hier commentaar geven op onze website. Hebt u een vraag over uw persoonlijke situatie? Of wilt u een melding doen over een bedrijf? Neem dan contact met ons op.

Forward

Iets vragen of melden?

We zijn bereikbaar op werkdagen tussen 08:30 en 17:30 uur

 

Bel ons op 088 0 70 70 70

Over bellen met ConsuWijzer

 

App ons op 06 5252 7006
Reactie binnen een uur

Over appen met ConsuWijzer

 

Mail ons
Reactie binnen 6 werkdagen

Naar ons contactformulier