Veiligheid en storingen

Wie is verantwoordelijk voor de gas- en elektriciteitsinstallaties in mijn huis?

Als huiseigenaar bent u zelf verantwoordelijk voor de veiligheid in uw woning. Dus ook voor de veiligheid van de gas- en elektra-installaties in uw huis. Als u een woning huurt, is dat de verantwoordelijkheid van uw woningcorporatie of particuliere verhuurder.

Gemeenten zijn verantwoordelijk voor het handhaven van de regels voor de veiligheid van gas- en elektriciteitsinstallaties.

Wat zijn gas- en elektriciteitsinstallaties?

Dat zijn de toestellen die zijn aangesloten op gas of elektra en de gas- en elektriciteitsleidingen in de woning na de meterkast. Tot de gas- en elektriciteitsinstallaties rekenen we bijvoorbeeld geiser, cv-ketel en boiler. En verder stopcontacten, lichtschakelaars en alle leidingen binnenshuis.

Veiligheidskeuring

Woningeigenaren, verhuurders maar ook huurders kunnen hun gas- en elektriciteitsinstallaties laten keuren. Zie voor meer informatie hierover de website Rijksoverheid.nl. Ook voor andere vragen over gas- en elektriciteitsinstallaties kunt u terecht op deze website.

Let op: u kunt hier commentaar geven op onze website. Hebt u een vraag over uw persoonlijke situatie? Of wilt u een melding doen over een bedrijf? Neem dan contact met ons op.