Tarieven en kosten

Mijn energieleverancier heeft de energietarieven (variabel tarief) verhoogd. Mag dit?

Hebt u met uw energieleverancier een contract voor de levering van energie tegen een variabele prijs? Dan mag de energieleverancier deze prijs tussendoor verhogen. In de algemene voorwaarden bij het contract kunt u terugvinden dat de prijzen door de energieleverancier aangepast kunnen worden. Dit betekent ook dat de prijzen verlaagd kunnen worden.

Waarom stijgen de prijzen?

Deze prijswijzigingen houden meestal verband met de veranderingen in de olieprijs. De prijs voor gas is namelijk gekoppeld aan de olieprijs. Dit betekent dat als de olieprijs stijgt, de gasprijs ook stijgt. En elektriciteit wordt vaak gemaakt uit gas. Hierdoor wordt elektriciteit ook duurder als de olie duurder wordt.

Is de prijsstijging erg hoog?

Vindt u dat de prijs teveel is gestegen? Dan kunt u overwegen om over te stappen naar een andere energieleverancier die u goedkopere energie kan leveren. Ook kunt u kiezen voor een vaste prijs wanneer u meer zekerheid wilt over de prijs.

Let op: u kunt hier commentaar geven op onze website. Hebt u een vraag over uw persoonlijke situatie? Of wilt u een melding doen over een bedrijf? Neem dan contact met ons op.