Netbeheerder en energiemarkt

De energietarieven zijn verhoogd. Kan de ACM hier niets aan doen?

De ACM (Autoriteit Consument & Markt) bepaalt elk jaar hoeveel de netbeheerder u maximaal mag vragen om u aan te sluiten en om elektriciteit naar u te transporteren. Verhoogt uw netbeheerder de tarieven? Dan controleert de ACM of uw netbeheerder dat volgens de regels doet.

Wilt u de maximale aansluitkosten van uw elektriciteit weten? Of wilt u de maximale transportkosten van uw elektriciteit weten? Kijk dan op de website van deACM. Daar staat wat de netbeheerder u daar maximaal voor mag vragen.

Leveringstarieven

U mag uw eigen energieleverancier kiezen. Wat u maximaal betaalt voor uw aansluiting en voor het transport van uw energie, bepaalt de ACM. Maar uw energieleverancier bepaalt zelf de prijs voor het leveren van uw elektriciteit en gas. De ACM controleert wel of dat een redelijke prijs is.

Bent u ontevreden over wat u aan uw energieleverancier betaalt voor het leveren van elektriciteit en gas? Dan kunt u overstappen naar een andere energieleverancier. Let wel goed op wat daarover in het contract met uw energieleverancier staat.

Let op: u kunt hier commentaar geven op onze website. Hebt u een vraag over uw persoonlijke situatie? Of wilt u een melding doen over een bedrijf? Neem dan contact met ons op.