Energiemeter en slimme meter

Wanneer krijg ik de slimme meter? En hoe gaat dat?

U hoort vanzelf wanneer uw netbeheerder in uw wijk de energiemeters komt vervangen. Maar het duurt jaren voordat iedereen aan de beurt is geweest.

Kan ik de slimme meter eerder krijgen?

Wilt u niet wachten tot u aan de beurt bent? U kunt uw netbeheerder vragen uw meter eerder te vervangen. Dat gebeurt dan binnen 3 maanden. Behalve als dat technisch niet mogelijk is.

Voor versnelde plaatsing van slimme meters voor elektriciteit en gas samen mag uw netbeheerder maximaal 72,60 euro vragen. Hebt u geen gasaansluiting? Dan kost versnelde plaatsing van de slimme meter voor elektriciteit maximaal 67,76 euro.

Hoe gaat de plaatsing van de slimme meter?

Uw netbeheerder laat een installatiebedrijf de slimme meter plaatsen. Meestal vervangt de monteur 2 meters: uw elektriciteitsmeter en uw gasmeter. Behalve als u geen gasaansluiting hebt. Dit duurt ongeveer een uur. U hebt dan geen stroom en gas.

Zorg dat er iemand thuis is. En dat de monteur makkelijk bij uw meters kan. U krijgt een bewijs van de meterstanden. Bewaar dit goed.

Los het nu op!

Let op: u kunt hier commentaar geven op onze website. Hebt u een vraag over uw persoonlijke situatie? Of wilt u een melding doen over een bedrijf? Neem dan contact met ons op.