De energieaansluiting

Ik wil mijn aansluiting voor elektriciteit vergroten. Hoe regel ik dat?

Gebruikt u meer elektriciteit dan uw aansluiting aan kan? Springen bijvoorbeeld de stoppen als u een apparaat aanzet? Neem dan contact op met een erkende installateur. Een erkende installateur kan u adviseren of het nodig is om uw aansluiting te vergroten. Of dat er een andere (goedkopere) oplossing is voor uw energieverbruik.

Wat kost het vergroten van een aansluiting?

De netbeheerder moet voor het vergroten van de aansluiting een offerte sturen. In de offerte staat een overzicht van de kosten. Dit zijn materiaalkosten, arbeidskosten en bijzondere kosten. Het totale bedrag mag niet meer zijn dan wat een nieuwe aansluiting kost. Op de website van uw netbeheerder staat wat een nieuwe aansluiting kost.

Wilt u de aansluiting laten verplaatsen naar een andere plek in uw woning? Ook dan moet u een offerte krijgen. En het mag niet meer kosten dan een nieuwe aansluiting.

Kosten voor het verwijderen van de oude aansluiting

Het kan zijn dat uw oude aansluiting verwijderd moet worden. Daar moet u dan extra voor betalen. Ook deze kosten staan in de offerte. Wij kunnen u niet aangeven hoeveel deze kosten zijn.

Laat de netbeheerder de aansluiting vergroten door een ander bedrijf? Dan moet de netbeheerder u dit ook laten weten.

Wat worden mijn maandelijkse kosten op de energienota?

De kosten voor het vergroten van de aansluiting zijn éénmalig. Maar naast deze kosten gaan ook de kosten die u maandelijks moet betalen omhoog. Want een grotere aansluiting betekent ook hogere kosten voor het onderhoud van het netwerk. Uw energieleverancier kan u vertellen wat u maandelijks moet betalen voor een grotere aansluiting.

Ik wil mijn aansluiting vergroten. Hoe regel ik dat?

Neem contact op met uw netbeheerder. Uw netbeheerder is verantwoordelijk voor de aanleg en onderhoud van kabels en gasleidingen. Alleen uw netbeheerder mag uw aansluiting aanpassen. Dit is wettelijk vastgelegd. Weet u niet wie uw netbeheerder is? Kijk dan in het eancodeboek en vul uw postcode en huisnummer in:

Let op

Uw netbeheerder moet uw aansluiting aanpassen binnen 18 weken nadat u de offerte accepteert. Vraag daarom uw wijziging ruim van tevoren aan bij uw netbeheerder.

Let op: u kunt hier commentaar geven op onze website. Hebt u een vraag over uw persoonlijke situatie? Of wilt u een melding doen over een bedrijf? Neem dan contact met ons op.