Bel-me-niet Register

Wat is het Bel-me-niet Register?

Het Bel-me-niet Register is een register dat gebruikt wordt bij telemarketing. Organisaties mogen iemand die staat ingeschreven in het Bel-me-niet Register niet zomaar bellen.

Wilt u niet meer ongevraagd gebeld worden? Dan kunt u zich aanmelden bij het Bel-me-niet Register. Uw inschrijving is oneindig geldig. Dat betekent dat u zich eerst zelf moet afmelden als u toch weer aanbiedingen wilt ontvangen. Autoriteit Consument & Markt (ACM) zal bedrijven aanpakken die het register niet gebruiken.

Let op

Bent u klant of bent u klant geweest van een bedrijf? Dan kan zo'n bedrijf uw gegevens vragen. Als u die geeft, mag het bedrijf u altijd bellen. Ook wanneer u in het register staat ingeschreven. Pas wanneer u aangeeft dat u ook door dit bedrijf niet meer gebeld wilt worden, moet hij daarmee stoppen.

Een klacht indienen over bedrijven die zich niet aan het Bel-me-niet Register houden

U staat al een aantal weken ingeschreven in het Bel-me-niet Register? Maar u wordt toch nog gebeld? En u bent geen klant van de verkoper? Dan kunt u uw klacht aan ConsuWijzer doorgeven. Gebruik daarvoor het klachtenformulier telemarketing.

 

Forward

ConsuWijzer-karakter bellend met mobiele telefoon