Bel-me-niet Register

Wat is het Bel-me-niet Register?

Vanaf 1 oktober 2009 bestaat er een Bel-me-niet Register. Dit register moet een einde maken aan de ergernis die sommige consumenten hebben over telemarketing. Bedrijven en organisaties mogen niemand meer bellen die staat ingeschreven in het Bel-me-niet Register.

Wilt u niet meer ongevraagd gebeld worden? Dan kunt u zich aanmelden bij het Bel-me-niet Register. Uw inschrijving is oneindig geldig. Dat betekent dat u zich eerst zelf moet afmelden als u toch weer aanbiedingen wilt ontvangen. ACM (Autoriteit Consument & Markt) zal bedrijven aanpakken die het register niet gebruiken.

Let op

Als u klant bent (geweest) van een bedrijf, kan zo'n bedrijf uw gegevens vragen. Als u die geeft, mag het bedrijf u altijd bellen. Ook wanneer u in het register staat ingeschreven. Pas wanneer u aangeeft dat u ook door dit bedrijf niet meer gebeld wilt worden, moet hij daarmee stoppen.

Een klacht indienen over bedrijven die zich niet aan het Bel-me-niet Register houden

U staat al een aantal weken ingeschreven in het Bel-me-niet Register? Maar u wordt toch nog gebeld? En u bent geen klant van de verkoper? Dan kunt u uw klacht aan ConsuWijzer doorgeven. Gebruik daarvoor het klachtenformulier telemarketing.

Wat is Infofilter?

Stichting Infofilter is de voorloper van het Bel-me-niet Register. Bedrijven konden Infofilter vrijwillig gebruiken om te zien of een consument niet gebeld wil worden.

Op 1 oktober 2009 is Infofilter gestopt. Iedereen die op dat moment stond ingeschreven, is vanzelf aangemeld bij het Bel-me-niet Register.

Let op

Een inschrijving bij Infofilter was slechts drie jaar geldig. Zo zijn ze ook overgezet naar het Bel-me-niet Register. Dat betekent dat u zich na verloop van tijd opnieuw zult moeten aanmelden. Wanneer u zichzelf aanmeldt, is de inschrijving wel oneindig.

Forward

ConsuWijzer-karakter bellend met mobiele telefoon