Buitenlandse telefoonnummers

Kosten voor bellen naar het buitenland

Bellen naar buitenlandse nummers is meestal duurder dan bellen naar Nederlandse nummers. Uw aanbieder moet u informeren over de prijzen die voor u gelden.

Belt u met uw mobiel vanuit Europa naar een ander land in Europa? Dan gelden maximumtarieven. Daar heeft de Europese Commissie voor gezorgd. Ook is voorgeschreven dat u een sms ontvangt met prijsinformatie zodra u een grens over gaat.

Let op met terugbellen naar onbekende nummers

Bent u gebeld door een onbekend nummer? Let dan goed op. Wanneer u terugbelt, kunt u voor hoge kosten komen te staan. U kunt er dus voor kiezen om niet terug te bellen.

Meer informatie hierover staat in de volgende nieuwsberichten:

Landencodes

In Nederland heeft elke regio zijn eigen netnummer. Zo hoort 010 bij Rotterdam en 013 bij Tilburg. Elk land heeft ook zijn eigen nummer. Dat wordt de internationale toegangscode genoemd. Ook wel landencode. Als u naar een ander land belt, toetst u eerst 00 in of +. Daarna de landencode.

De code van Nederland is 0031. Die gebruikt u als u vanuit het buitenland naar Nederland belt. De code van België is 0032. Die gebruikt u als u vanuit Nederland naar België belt. Voor een overzicht van alle landencodes kunt u terecht op de website van de Telefoongids.

Forward

ConsuWijzer-karakter bellend met mobiele telefoon