Ik heb een geheim nummer. Kan degene die ik bel mijn nummer zien?

Wat een geheim nummer precies is, verschilt per aanbieder. Wilt u dat mensen die u belt uw nummer niet kunnen zien? Dan zijn er drie mogelijkheden. U kunt zelf wat instellen in uw mobiele telefoon. U kunt ook uw aanbieder vragen om een bepaalde blokkering voor u in te stellen. U moet dan heel precies aangeven welke.

U maakt zelf uw telefoonnummer onzichtbaar in het scherm van de telefoon waar u naar belt

U kunt bepaalde instellingen veranderen in uw telefoon. U kunt op deze manier iedere keer dat u belt, besluiten om uw telefoonnummer zichtbaar te maken of juist onzichtbaar. Hoe u dit moet doen, leest u in de gebruiksaanwijzing van uw telefoon.

Uw aanbieder maakt uw nummer onzichtbaar in het scherm van de telefoon waar u naar belt

U kunt uw aanbieder vragen om uw nummerherkenning uit te zetten. Mensen naar wie u belt, kunnen dan niet uw telefoonnummer zien.

Uw aanbieder toont uw nummer niet op telefoonrekeningen

U kunt uw aanbieder vragen om uw vermelding op gespecificeerde rekeningen te blokkeren. Mensen naar wie u belt. kunnen uw nummer dan niet helemaal zien op hun gespecificeerde telefoonrekening. Op een gespecificeerde rekening staan normaliter de telefoonnummers die iemand belt en de telefoonnummers van degenen die gebeld hebben. Als u dat blokkeert, ziet iemand alleen de eerste 6 cijfers van uw telefoonnummer. Bijvoorbeeld: 064587****.

Forward

ConsuWijzer-karakter bellend met mobiele telefoon