Thuiswinkel Waarborg

Logo Thuiswinkel Waarborg

Toetsuitslag Thuiswinkel Waarborg

Het keurmerk heeft de keurmerkentoets ondergaan. De betrouwbaarheid van het keurmerk is gewaardeerd op 10.

Waar staat het Thuiswinkel Waarborg voor?

Het Thuiswinkel Waarborg is het Nederlandse keurmerk voor bedrijven die producten en/of diensten verkopen via internet, catalogi, post, enz. aan consumenten. Als consument kunt u ervan op aan dat deze bedrijven zich houden aan relevante wet- en regelgeving en aan de Gedragsregels Thuiswinkel Waarborg van de vereniging Nederlandse Thuiswinkel Organisatie, kortweg Thuiswinkel.org

Iets kopen bij een lid van Thuiswinkel.org betekent:

  • Weten met wie u zaken doet
  • Algemene voorwaarden Thuiswinkel overeengekomen met de Consumentenbond
  • Onafhankelijke klachten- en geschillenbemiddeling
  • Verplichte onafhankelijke jaarlijkse certificering

Thuiswinkel Waarborg en geschillen

De bij Thuiswinkel.org aangesloten bedrijven doen redelijkerwijs al het mogelijke om klachten goed op te lossen. Mocht dat toch niet geheel naar wens verlopen, dan is er de mogelijkheid een geschil voor te leggen aan de Geschillencommissie Thuiswinkel of een vergelijkbare onafhankelijke geschilleninstantie.

Thuiswinkel.org garandeert dat een uitspraak van de Geschillencommissie Thuiswinkel door het betreffende bedrijf wordt nagekomen.

Wie voeren het Thuiswinkel Waarborg?

Het keurmerk wordt gevoerd door meer dan 1.000 bedrijven die zich bezighouden met verkoop op afstand aan consumenten in Nederland. Thuiswinkel.org onderscheidt leden en aspirant-leden. Leden zijn via een juridische én financiële ballotage toegetreden tot de vereniging. Aspirant-leden zijn startende bedrijven die de juridische ballotage hebben doorlopen, maar de financiële ballotage niet.

Van wie is het Thuiswinkel Waarborg?

Het keurmerk is eigendom van Thuiswinkel.org. Thuiswinkel.org is de belangenvereniging voor bedrijven die zich bezighouden met verkoop op afstand aan consumenten.

Contact

Nederlandse Thuiswinkel Organisatie

(T) 0318 64 85 75
(E) info@thuiswinkel.org

Volledige toetsuitslag

Forward

ConsuWijzer-karakter online aan het winkelen